Menu

Senior 1: Sæsonstart – med ny træner!

image
Peter Wagner
23. juli 2024 kl. 20:16
Vi nærmer os august og det betyder sæsonstart for alle fodboldhold i LSF. Også for vores DS-hold – og denne gang er der sket en ændring. Vi har nemlig fået ny træner – Thomas Westh Hansen.

Senior 1: Sæsonstart – med ny træner!

Vi nærmer os august og det betyder sæsonstart for alle fodboldhold i LSF. Også for vores DS-hold – og denne gang er der sket en ændring. Vi har nemlig fået ny træner – Thomas Westh Hansen. Et nyt navn og i den forbindelse havde jeg sat ham stævne for at finde lidt mere ud af hvem han er og hvilke forventninger han har til sæsonen.

Thomas – fortæl lige lidt om dig selv…

”Jeg bor i Rødovre sammen med min familie. Jeg har tre børn en pige og to drenge  – bl.a. Marius der har været målmand her i LSF. Jeg arbejder på en skole og har derfor mulighed for at træne forholdsvis tidligt. Jeg har kendt LSF i en del år og specielt da Marius spillede her så jeg en del kampe og kunne godt lide det jeg så”.

Okay – men hvordan startede din trænerkarriere?

”Som så meget andet med trænere startede det hele lidt i sjov og jeg var træner i Vanløse for et ungdomshold. Senere kom jeg til Lyngby og trænede flere af deres elite ungdomshold og derefter fik jeg mere blod på tanden.

Her kan nævnes, at jeg bl.a. var assistenttræner for Niels Frederiksen der jo har trænet flere superligahold før jeg var cheftræner for U19 holdet af to omgange.

Det hele udviklede sig og jeg blev træner i flere divisionsklubber”.

Den må du lige uddybe…

”Da jeg bor i Rødovre og mine to drenge spillede i Avarta, blev jeg træner i klubben. Det har jeg været af to omgange. Herefter har jeg været træner i Hvidovre og for at tage det hele med var jeg også træner i Brønshøj, Herlev og BK Skjold. Alt i alt har jeg vel over 200 divisionskampe i bæltet så jeg har prøvet lidt af hvert.”

Hvorfor så lige LSF?

”Som træner kigger man jo altid på setuppet. Når vi taler divisionshold, så kommer og går der mange spillere – helt naturligt da vi her taler om kontraktforhold. Men jeg har altid godt kunne lide, at LSF bygger det hele på et fast fundament og egen avl. Jeg kender den tidligere assistenttræner Brian Hacke samt andre trænere fra LSF og så har min søn Marius talt godt om de forhold der er. Jeg ved at der er en stamme at arbejde med og det er et hold i udvikling. PT har vi derfor også kun en prøvespiller med til vores opstart. De 23 andre spillere spillede også i LSF før sommerpausen. 

Der er en rigtig god holdånd og kammeratskab der gennemsyrer det hele, hvilket er utroligt spændene og tiltrækker mig. Det som den tidligere træner (Anders M) startede vil jeg bygge videre på og jeg fornemmer et stort potentiale i både holdet og den enkelte spiller. De tidligere trænere flyttede holdet og spillerne langt i en positiv retning nu er det os rundt om holdets opgave at tage holdet videre fremad”.

Hvad er så dine forventninger lige nu?

”Som sagt at bygge videre på holdet. Den umiddelbart korte målsætning må være at komme med i oprykningsspillet. Spillerne har som sagt udviklet sig meget positivt de seneste par år og jeg mener, at de er ved at være klar til det.

Vi må så se hvordan det går i en svær pulje. Og som så meget andet så ved vi mere omkring jul. Men nu er vi i gang og det ser positivt ud!”

Thomas – hvad mener du er dine styrker?

”Jeg har altid været meget ambitiøs. Det kan både være ens styrker, men også en udfordring hvis spillerne ikke er med på det der skal ske og hvor jeg mener overliggeren skal placeres. Det væsentligste for mig er, at spillerne giver alt til træning og til kamp.

Jeg var selv ikke et teknisk orakel på en fodboldbane, men nok mere en hårdt arbejdende type. Det er nok det der smitter af på mig i min trænerrolle. Spillerne skal kunne lide at være her ellers skal de nok se sig efter noget andet.

Jeg værdsætter virkelig spillere der kan noget ekstra ordinært på banen, men basis og indstillingen skal samtidig altid være på plads”.

Hvilke udfordringer har du så?

”For at sige det ligeud: Jeg er nok ikke særligt god til de spillere der ikke har energi og hjerte med, men springer over hvor gærdet er lavest til træning. Spillere der melder afbud med dårlige undskyldninger m.m. har jeg også svært ved at træne.

Jeg foretrækker klart dem der gerne vil og så må det være vores opgave at gøre disse spillere dygtige.

Har de ikke viljen til at ”ville det” så skal de nok spille på et andet niveau og lade dem der gerne vil komme på holdet”.

Til sidst: Hvad vil der ske på det taktiske niveau?

”Nu har jeg set mange kampe i foråret (også tidligere kampe) og der vil ikke ske revolutioner, men måske mere evolution. Jeg er tilfreds med det jeg har set og i øjeblikket er jeg ved at gennemføre individuelle samtaler med spillere, hvor vi drøfter den enkeltes rolle og forventninger. Når det billede så er tegnet, så ved jeg lidt mere om, hvor vi står og hvordan vi mere detaljeret vil gribe det hele an.

Men kort beskrevet skal vores spillestil være intens, fremadrettet og gerne direkte.

Med hensyn til direkte mener jeg vi skal søge fremadrettede flade pasninger. Holdet skal indeholde individualister, men holdet vil altid komme i første række. 

Det er en meget kort optakt og der skal præsteres fra starten og så må vi tage den der fra”, slutter Thomas.

Det er altid spændende når en ny sæson står for døren – og nu med en ny træner. Jeg kan virkelig fornemme at Thomas er dedikeret og gerne vil udvikle holdet yderligere – så for min del glæder jeg mig til den nye sæson der starter den 10. august.

KampprogramHerre-DS 2024-25 • Pulje 1

August 2024

LSF
2 - 1
livescore
Hjemme
Smørum Idrætscenter

Frederikssund

AB Tårnby
2 - 3
livescore
Ude
Tårnby Stadion

LSF

LSF
2 - 0
livescore
Hjemme
Smørum Idrætscenter

Næstved I.F.
September 2024

Glostrup
0 - 1
livescore
Ude
Glostrup Idrætspark

LSF

LSF
0 - 0
livescore
Hjemme
Smørum Idrætscenter

Hvidovre IF

Hørsholm-Usserød IK
14. sep
Kl. 12.00
Ude
Hørsholm Idrætspark

LSF

LSF
21. sep
Kl. 12.00
Hjemme
Smørum Idrætscenter

Karlslunde IF

LSF
28. sep
Kl. 12.00
Hjemme
Smørum Idrætscenter

B 1908
Oktober 2024

Ringsted IF
5. okt
Kl. 12.30
Ude
Ringsted Stadion

LSF

Frederikssund
12. okt
Kl. 13.00
Ude
Frederikssund Stadion

LSF

LSF
19. okt
Kl. 12.00
Hjemme
Smørum Idrætscenter

AB Tårnby

Næstved I.F.
25. okt
Kl. 19.00
Ude
Emerson Arena Kunst

LSF
November 2024

LSF
2. nov
Kl. 12.00
Hjemme
Smørum Idrætscenter

Glostrup

Hvidovre IF
10. nov
Kl. 14.00
Ude
Avedøre Stadion Kunstgræs

LSF
Marts 2025

LSF
15. mar
Kl. 12.00
Hjemme
Smørum Idrætscenter

Hørsholm-Usserød IK

Karlslunde IF
22. mar
Kl. 13.00
Ude
Karlslunde Stadion

LSF

B 1908
29. mar
Kl. 12.00
Ude
Sundby I P. Opvisn.

LSF
April 2025

LSF
5. apr
Kl. 14.00
Hjemme
Smørum Idrætscenter

Ringsted IF

StillingHerre-DS 2024-25 • Pulje 1

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 LSF 5 4 1 0 13
2 Karlslunde IF 5 4 0 1 12
3 Ringsted IF 5 3 2 0 11
4 Hvidovre IF 5 2 2 1 8
5 Hørsholm-Usserød IK 5 2 2 1 8
6 AB Tårnby 5 2 0 3 6
7 Frederikssund 5 2 0 3 6
8 Glostrup 5 1 1 3 4
9 Næstved I.F. 5 1 0 4 3
10 B 1908 5 0 0 5 0
Luk